Go to Marker Number 2 (š– 2) – Logic Pro X Keyboard Command of the Day

Logic Pro X keyboard command of the day. #LogicProX @StudioIntern1

š– 2 – keypad 2

š– key was hard to find

Markers by numbers. 20 of them! The idea and concept of jumping around in audio by a number makes no sense to me. Jump to arrangement position (chorus, verse), del signo, even bar numbers for reading a score.

I use markers. I listen to mixes and drop markers where I want to go look. Best for me for listening is to listen on headphones and use the X-Touch (MCU) for transport and inserting markers. Don’t look at the tracks at all.

I posted an entry with the excerpt from the manual – Mackie Control Markers

NB – I have removed all 20 of the keypad go to marker commands. I will eventually find a suitable set of commands to place there. Why waste 20 good key commands? If I want to get to a marker by number I can just use “Go to Marker Number (āŒ„/ – option-/) and enter the number. I am more likely to use next/previous marker with the set locators feature (Go to next marker and set locators) – option-comma and option-period (āŒ„, and āŒ„.) think left/right

whee!